Welcome
Welcome to <strong>FORUM SLOVENSKEGA DRUŠTVA UČITELJEV TUJEGA STROKOVNEGA JEZIKA</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Medsebojni obiski učiteljev TJS

Medsebojni obiski učiteljev TJS

Postby Vida on Wed Nov 05, 2008 10:02 pm

Dubravka nam je poslala zelo zanimiv predlog za boljše povezovanje učiteljev tujega jezika stroke na slovenskih fakultetah in višjih šolah. Predlagala je gostovanja učiteljev, ki predavajo na slovenskih fakultetah.

Meni se predlog zdi zelo zanimiv. Moje izkušnje z gostujočimi predavatelji so dobre. Pred leti sem namreč k svojim uram povabila tri tuje učitelje strokovnih predmetov, ki so zelo popestrili pouk jezika.

Vabimo tudi vas, da nam poveste, kaj mislite o Dubravkinem predlogu in da z nami delite svoje izkušnje z gostujočimi predavatelji.
Vida
Site Admin

Postby Sarolta on Thu Nov 06, 2008 7:24 pm

Duba, tvoj predlog se mi zdi prekrasen. Povezovanje je pomembno tudi doma, še posebej zato, ker lahko te vezi potem lahko negujemo naprej.

Malce pa bi bilo potrebno vse skupaj operacionalizirati. Žal, tu ne bom v pomoč, saj z gostujočimi predavatelji tujih jezikov še nimam izkušenj. Vem pa, da pri nas obstajajo določena pravila glede gostovanj, ki so povezana s plačilom potnih stroškov in predavanja, omejitev glede števila ur, ki ga gostujoči predavatelji lahko pokrivajo, saj se nam drugače manjša obveznost.

Kako je s temi rečmi drugod?
Sarolta

izmenjava učiteljev

Postby dubravka celinsek on Fri Nov 07, 2008 4:59 pm

Na FM imamo možnost povabiti gosta iz prakse ali tujega predavatelja. Do sedaj so poskrbeli tudi za plačilo in ni šlo na račun naših ur.

morda se bo v društvu kdaj ustanovila skupina za izobraževanje, ki bo spodbudila takšno dejavnost. Na fakultetah oz. visokih šolah pa se bo verjetno urejalo posamično. Mislim, da nekaj možnosti je.

Hvala za odzive. Javila se je tudi Majda Šavle - po el. pošti. Nekateri se bolj odzivamo na el. pošto.

Najbolje bi bilo, da bi nekoga povabili. Bi bil kdo pripravljen kak dan preživeti - predavati na FM - ni nujno, da je to le poslovni jezik.

LP

Dubravka
dubravka celinsek

Postby Vida on Sat Nov 15, 2008 9:05 pm

Zelo zanimiv predlog, Dubravka. Imam par vprašanj v zvezi z njim:
- Bi to bilo predavnje v angleščini?
- Koliko časa bi trajalo?
- Katera področja naj bi pokrivala tema/teme?
- Če je to predavanje za vaše študente, se ga lahko izvede kot ura, kjer študenti aktivno sodelujejo?
Vida
Site Admin

izmenjava

Postby dubravka celinsek on Mon Nov 17, 2008 12:08 pm

Vida, odgovarjam:
- Bi to bilo predavnje v angleščini? Ni nujno.
- Koliko časa bi trajalo? Ponavadi je to od 1 - 5 ur (jaz sem 1 uro porabila ravno prejšnji teden za enega gosta, moram preveriti na fakulteti, koliko mi jih še ostane in obisk vnaprej najaviti)
- Katera področja naj bi pokrivala tema/teme? Zaželjena je poslovna angleščina, poslovni jezik, lahko so tudi druge teme (npr. jezik in kultura, jezik in kultura organizacije, politične teme, ..... nekaj, kar je s tvojega področja)
- Če je to predavanje za vaše študente, se ga lahko izvede kot ura, kjer študenti aktivno sodelujejo? Da.

Vida, hvala za zanimanje. Upam, da nadaljujeva in se dogovoriva za obisk.

Dubravka
dubravka celinsek

Postby Vida on Mon Nov 17, 2008 12:25 pm

Hvala Dubravka. Ja, vsekakor zanimivo. Smo na zvezi.
Vida
Site Admin

izmenjava

Postby dubravka celinsek on Mon Nov 17, 2008 9:30 pm

Ja, se bova dogovorili po novem letu. Najbolje, da pregledava teme, ki jih imamo v 2. letniku (od februarja dalje bom učola samo 2. letnike, če ne bo še kakih sprememb). No, to je bilo pa res hitro in učinkovito. Uredim še na FM.

Dubravka
dubravka celinsek

Return to SKUPNA SOBA