Welcome
Welcome to <strong>FORUM SLOVENSKEGA DRUŠTVA UČITELJEV TUJEGA STROKOVNEGA JEZIKA</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

PROSIMO ZA VAŠE VTISE S POSVETA

PROSIMO ZA VAŠE VTISE S POSVETA

Postby Vida on Tue Nov 27, 2007 6:46 pm

Dragi udeleženci posveta!

Organizacijski odbor bo zelo vesel, če boste z nami delili svoje vtise s posveta ob 10-letnici SDUTSJ in odgovorili na dve vprašanji:

1) Kaj mi je bilo všeč na posvetu?
2) Kaj sem pogrešal-a na posvetu?

Vnaprej hvala za vaša mnenja.
Vida
Site Admin

Posvet, 23. 11. 2007

Postby Mateja Petrovič on Mon Dec 03, 2007 3:52 pm

Pozdravljeni vsi. Mislim, da smo na posvetu marsikaj dorekli, verjetno pa nisem edina, ki pogreša strokovna srečanja, formalne in neformalne priložnosti izmenjave izkušenj. Upam, da bodo cilji, ki smo jih dorekle na okrogli mizi, doseženi. Pozdrav vsem, Mateja P.
Mateja Petrovič

Postby Vida on Mon Dec 03, 2007 5:32 pm

Res je. Tovrstnih srečanj in predvsem izmenjav izkušenj smo vsi potrebni. Mogoče bo temu forumu uspelo, da vsaj malo zapolni to vrzel. Včasih se namreč učitelj na enem koncu Slovenije ubada s kakšnim problemom in mu manjka sogovornik, ki bi ga poslušal, razumel in pomagal najti rešitev. In namen tega foruma je, da bi postal vez med posameznimi učitelji, ki smo raztreseni po vsej Sloveniji, nas povezal in pomagal vzpostaviti dialog.
Vida
Site Admin

Pregled učbenikov t.j. stroke

Postby melitadjuric on Tue Jan 08, 2008 7:25 pm

Na 1.okrogli mizi je dr. Kalin Golob čisto mimogrede postavila zelo umestno vprasanje nekako takole: Ali vemo, na katerih podrocjih je jezik stroke sploh razvit?
:oops:
Ne , ne vemo in nimamo pregleda. Lahko pa bi sestavile pregled s pomočjo:
- Clanka 1 (Šarolta, Melita, Violeta)
- Razstave učbenikov (Bernardin seznam)
- Še kaj?
:wink:
melitadjuric

Postby Sarolta on Wed Jan 09, 2008 12:03 pm

Melita, bravo! Imaš čisto prav. To je zalo pomembno vprašanje in odgovor nanj moramo poznati ne samo mi, člani društva, ampak tudi vesoljna Slovenija.
Še nekaj drugega bi lahko dodali tvojemu seznamu: seznam magistrskih in doktorskih nalog na temo jezika stroke. Kaj nisi to ti nekje zbrala, Mihaela? Mislim, da je bilo veliko narejenega tudi na srednjih in višjih šolah. Bi mogoče naše kolegice s srednjih šol prevzele nase ugotavljanje stanja na področju jezika stroke v srednjem in višješolskem izobraževanju?
Ja, Melita, imaš prav, društvo bi dejansko moralo imeti natančen odgovor na to vprašanje. Ga pa nimamo dovolj dobrega. Mojca, očitno bo to morala biti ena od prioritet. To ti je tako: dela ne zmanjka. :wink:
Sarolta

Postby Violeta on Wed Jan 09, 2008 3:19 pm

Doktorske in magistrske so zbrane na enem wikiju. Sem jih zbirala jaz preko Cobissa.
Violeta

Postby Sarolta on Wed Jan 09, 2008 9:23 pm

Super, Violeta. Našla sem ga! Bravo, to si dobro pripravila. Dala ga bom kar v http://sdutsj.wikispaces.com/. Slika je že takoj boljša.
Sarolta

Postby melitadjuric on Wed Jan 09, 2008 9:44 pm

Ja, saj na tem wikiju je vse že narejeno. Učbeniki, mag in dr. naloge. Potem pa imamo pregled. Pa še kakšen! :lol: :D

Ajd, konec dežurstva naše trojice!
melitadjuric

Postby Violeta on Wed Jan 09, 2008 9:45 pm

Kot pojasnilo velja dodati, da so tam doktorske in magistrske s področja tjs in ne tudi tistih, ki so jih sicer naredili učitelji tjs, vendar pa se naloge ne dotikajo js (npr. iz književnosti ali kaj podobnega).
Violeta

Postby sasa on Fri Mar 28, 2008 6:08 pm

Všeč mi je bilo, ker so bili nakazani koraki k večjemu vključevanju vseh učiteljev (tudi tistih, ki niso v višjem šolstvu). Občutek imam, da smo pri nas dokaj razslojeni - oš, sš, in višje šolstvo - škoda, se en od drugega lahko veliko naučimo.
sasa

Return to SKUPNA SOBA