Welcome to <strong>FORUM SLOVENSKEGA DRUŠTVA UČITELJEV TUJEGA STROKOVNEGA JEZIKA</strong>.
You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!
Ne bo držalo, da je to odlična ideja.
Preden sem razposlala mail z vprašanji o datumih nacrtovanih delavnic, sem pregledala vse možne dostope do informacij v SDUTSJ, tudi osnovno stran in tudi naslove v Forumu. Niti približno mi ni padlo na pamet, da grem gledat pod naslov Uporabne povezave. Vida mi je pomagala iz tega labirinta. Ampak ni prav, da je pomembna informacija takole skrita.
Mislim, da KOLEDAR DOGODKOV spada v osnovno stran društva in da je to nekaj, za kar bodo zainteresirani tako člani kot nečlani. Vsekakor pa bi morali biti člani obveščeni o mestu, kje se koledar nahaja.
Imaš prav, Melita. Seveda ga bomo objavili na spletni strani društva, a šele ko bo dokončno usklajen. Zaenkrat je še v delovni obliki.
Hvala, da si se oglasila.
Osnovna ideja je bila, da se preko koledarja spodbudi člane tudi k uporabi foruma. Kaj bo iz tega nastalo, še ne vem, ker je verzija delovna, kot pravi Vida.
da sporočila za člane o tem še ni še ni, pa imam kopico objektivnih razlogov, tako da se ne jezit.
Zdi se, da imam smolo. Predstavitev je res krasna, ampak katerokoli besedo sem poiskala v Wolfram Alpha, vedno sem bila razočarana z odgovorom. Potem me je minilo veselje. Kako pa vi?
Violeta, vidim, da nas TED vedno znova navdušuje. In naše študente tudi. Izjemno uporabna in zanimiva stvar.
Šarolta, Wolfram Alfa nas razočara, če pričakujemo odgovore, podobne Googlovim. Mislim pa, da je ta hip bolj uporaben za raznorazne izračune in formule ali pa zanimivosti kot je npr. vremenska slika določene pokrajine na določen dan v preteklosti.
Vsekakor, Vida. Nisem pričakovala Googla. Sem pa razumela, da naj bi razvijal v smeri semantičnega spleta. Zanimalo me je le ugotoviti, kako se kažejo razlike. Nisem iskala nič konkretnega, vendar so bili odgovori, ki sem jih prejela, strašno kratki in precej neuporabni (prav nič novega). Prav zato se mi je zdelo, da zaenkrat lahko pokažejo le ozek izbor natančneje obdelanih vsebin, ki pa so izbrani tako, da bo učinek na potencialne sponzorje in uporabnike čim večji. Pa sem razočarana, ker sem si obetala več.
Našla sem še eno odprto revijo, kjer lahko objavljajo zainteresirani. Gre za kanadsko revijo English Language Teaching (http://www.ccsenet.org/journal/index.php/elt/). Vabljeni k branju in pisanju.