Welcome
Welcome to <strong>FORUM SLOVENSKEGA DRUŠTVA UČITELJEV TUJEGA STROKOVNEGA JEZIKA</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Vabilo na EVO 08

Vabilo na EVO 08

Postby sasa on Thu Dec 27, 2007 1:56 pm

Dragi vsi,
Posredujem vam vabilce na TESOLov Electronic Village Online 08; gre za 6 tedenske mednarodne delavnice, ki potekajo na daljavo in so brezplačne. Na spodnji povezavi poglejte, kaj vse ponujajo, gotovo boste našli kaj zase. Toplo priporočam in upam, da se srečamo. Mislim, da bo registracija potekala od 1. Do 14. Januarja…
Želim vam vse lepo v teh prazničnih dneh in prijazno in veselo novo leto.
Saša

Dear all,
The CALL Interest Section of the international TESOL professional association is pleased to offer the opportunity to participate in the Electronic Village Online (EVO) 2008 season. This is a professional development project and virtual extension of the TESOL 2008 Convention in New York. The intended audience for this project includes both TESOL 2008 participants
and those who can participate only virtually.

You do not need to be a TESOL member to participate in a free , six-week , wholly online session of the EVO, Jan 14 - Feb 24, 2008. Please visit our Announcement Page to select one or two among the various offerings.

http://evo08sessionscfp.pbwiki.com/Fron ... ssions2008

Feel free to distribute this annoucement.

Looking forward to having you in the EVO 2008 sessions,

Yours in TESOL ,

Dafne Gonzalez
On behalf of the EVO coordination team
sasa

Postby Violeta on Thu Dec 27, 2007 9:59 pm

Super, Saša, hvala. Bom pogledala, kaj je na stvari. Jaz sem se do sedaj udeležila le enega online tečaja (E-consultants) in je bilo res v redu.
Violeta

Postby Sarolta on Fri Dec 28, 2007 5:36 pm

Saša, zlata si! Sicer sem zgubila uro in pol z brskanjem, ampak odkrila sem toliko novega....! Hvala. Sem našla tri zelo zanimive in se ne morem odločiti. Barbara bo verjetno tista ta prava, saj svoje delavnice zelo natančno načrtuje, vabljeni gosti so vedno nekaj posebnega,...
Sarolta

Postby sasa on Fri Dec 28, 2007 6:19 pm

Super! Me veseli! Barbara je vedno super!
Jaz bom letos skušala malčk pomagati na Becoming a Webhead (udeležila sem se ga letos in lani, predlanskega za las zamudila). Če pride kdo tja, se srečamo. Če zberem dovolj energije na kup morda vpišem še kaj, bom videla... Sem bila lani preveč požrežna in se udeležila 3 delavnic (Poleg BaW še Blogging for Beginners in ESP Potpourri), vse so bile super, a jim niti slučajno nisem uspela slediti... Priporočilo, da je nesmiselno vpisati več kot dve delavnici, si velja zapomniti, sploh če vas rado zanese. :wink:
sasa

Postby Vida on Sat Dec 29, 2007 3:18 pm

Hvala Saša. Absolutno bom izbrala nekaj od vsega ponujenega. Se bo pa težko odločiti, ker je izbira res pestra.
Vida
Site Admin

Postby melitadjuric on Tue Feb 05, 2008 4:23 am

A bi jaz lahko zvedela, koliko se vas gre EVO? Jaz nisem upala, pa me je zelo mikalo. :cry:
melitadjuric

Postby sasa on Tue Feb 05, 2008 8:39 am

Ojla, Melita,
kolikor mi je znano, smo Vida, Šarolta in jaz - če je še kdo drugi, ne vem... Škoda, da se nisi odločila. Ni namreč nič narobe, tudi če prideš samo malo pokukati stvari. Je ogromno vsega na razpolago, lahko izbereš kar ti paše in kolikor ti paše... Prepričana sem, da so povsod še vedno na široko odprta vrata, samo se je malo težje znajti, če zamudiš začetek.
Nujno pridi naslednje leto. Je res fajn.
Lep lep pozdravčič,
Saša
sasa

Postby Sarolta on Tue Feb 05, 2008 7:14 pm

Se strinjam s Sašo - obvezno pridi, ker je fajn. Zares fajn. Na EVO delavnicah sem se največ naučila o svojih študentih, ker sem opazovala svoje reakcije in reakcije ostalih sodelujočih. EVO je izkušnja iz prve roke. Zares začutiš, kako je biti udeleženec tečaja, kaj šteje, kako je potrebno pripraviti, kako spodbujati, spoznaš stisko, ki jo neizkušeni čutijo.

Bila sem pa že na eni delavnici, ki pa ni bila dobro vodena. Problem je bil v tem, da ni bilo natančnih navodil in ciljev, ni bilo priložnosti za interakcijo. En par se nas je predstavilo in potem je vse skupaj zamrlo - že tekom prvega tedna. To je bila moja lekcija o tem, kako se ne sme delati.

Priporočam ti vsako delavnico, ki jo vodi Barbara Dieu (Bee). Ona je klasa. Pri njej nič se ne dogaja slučajno. Cilj ji je jasen, nam tudi, ko pa pridemo tja, od cilja dobimo precej več kot smo se nadejali.

Pokukaj vsaj tam, kjer se da.
Sarolta

Postby Vida on Fri Feb 08, 2008 9:20 pm

Melita, kot pravita Šarolta in Saša, EVO je vredno poskusiti. Jaz sem zraven, vendar sem zaradi poti bila odsotna skoraj dva tedna, tako da se bom te dni poskušala spet malo priključiti.

Odlično organizirano in vodeno, in naša Saša je mega moderatorka!
Vida
Site Admin

Postby sasa on Sat Feb 09, 2008 2:49 pm

Hvala, Vida. Sem (bila) bolj ena leva roka tam... :oops: ... sedenje pri računalu mi zadnje čase ne gre najbolje od rok.... Mi je pa vseeno všeč, ker je vedno taka mešana družba - izkušeni in novinci, strokovnjaki in začetniki, navdušenci in paničarji, zagnani in manj zagnani, od tu in tam... - tako kot v razredu, tako kot v življenju... vsi drugačni, vsi enakopravni ;-)
Lep lep pozdravčič,
Saša
sasa

Postby zavasnikm on Sat Feb 09, 2008 5:54 pm

Tudi jaz bi se rada priključila spletnim delavnicam/seminarjem, pa mi sploh ni jasno, kje naj začnem oz. kako se tega lotiti :( . V razmislek - zakaj ne bi to vključili v računalniško delavnico. Sem prepričana, da bi še koga zanimalo ali pa kar organizirati poskusno spletno delavnico.
zavasnikm

Postby Violeta on Sun Feb 10, 2008 9:07 am

Ja, se nekaj pogovarjamo okoli spletnih delavnic, samo se mi zdi, da je za zdaj obveljalo, da so spletne delavnice za 'naprednejše' uporabnike, ki jih ni strah računalnika. Meni se zdi, da imajo učitelji zdaj raje stik v živo. Tudi blogi po 1. računalniški delavnici niso ne vem kako zaživeli - ali nam to (za zdaj) kaj pove?
Pa za naše potrebe se mi zdi tudi, da je Slovenija tako majhna, da nekako nima smisla samo za naše učitelje/člane delati spletnih delavnic. Bomo videli, če se bomo v prihodnje kaj širili navzven.
Violeta

Postby sasa on Sun Feb 10, 2008 10:33 am

Ojla, Mihaela,
če imaš v mislih delavnice EVO, potem si moraš le izbrati tisto, ki te zanima in se prijaviti - so zelo raznovrstne tako vsebinsko kot zahtevnostno. Od tu naprej imaš potem jasna navodila kako in kaj, pač odvisno od posamezne delavnice. Če se kjerkoli zatakneš, ti priskočijo na pomoč ostali udeleženci in moderatorji. Veliko delavnic je ža kar 'tradicionalnih', tako da se lahko naslednje leto zopet povrneš k stvari... Edini korak, ki ga moraš narediti je, da se prijaviš.
Društvena spletna delavnica je, kot je že povedala Violeta, še v 'obdelavi'.
sasa

Postby zavasnikm on Sun Feb 10, 2008 10:35 am

Mene ni strah računalnika, pa še vedno ne vem, kako naj se sploh lotim npr. za EVO. Se strinjam, da je mogoče bolj za napredne uproabnike, mislim pa, da nas je vseeno nekaj takšnih, ki bi jim prav prišel kakšen poduk od tistih, ki npr. že sodelujejo pri takšnih zadevah.
zavasnikm

Postby melitadjuric on Mon Feb 11, 2008 6:06 pm

Ja, saj fajn spodbujate, hvala. Dobro vas je brat. :D

Dejstvo je, da imam res slabe izkušnje iz delavnice, skozi katero sem šla v oktobru 07. S Šarolto nisva bili na isti delavnici, toda doživljala sem čisto enake simptome. Točno sem se zavedala, da je slabo vodena, pa vendar sem bila total sesuta, ker sem vedno znova morala zase ugotavljati, kakšen butl sem. Zastonj sem upala, da bo mentorica iz naših nalog znala uvideti diagnozo, kaj kdo od nas udeležencev potrebuje. Ampak nehala pa nisem, medtem ko eni so. Celo v Kalifornijo na službeno pot sem šla z laptopom samo zato, da ne ostanem zadaj za "sošolci". :(

Mihaela, easy se je prijavit. Klikni na stran, ki jo je poslala Saša na začetku tega foruma. Kar nekaj je takih tem, kjer sem bila s prstom na tipki, pa nisem upala pritisnit.

Drugič, prav. :wink:
melitadjuric

Next

Return to SKUPNA SOBA